Pád těsně před cílem připravil Johanku Hůrkovou o titul přebornice kraje

V běžeckém lyžařském areálu Vodník ve Vimperku se v sobotu 24. 1. 2015 uskutečnil krajský přebor v běhu na lyžích volnou technikou s intervalovým startem. Závodu se zúčastnila i oslabená skupinka závodníků SKI KLUBU Strakonice (velká marodka, školní lyžařský kurz, dorost na závodech ČP v biatlonu).

Nejlépe se vedlo Johance Hůrkové v kategorii mladších žákyň, která měla závod výborně rozjetý a až pád v posledním sjezdu před cílem ji připravil o jistý titul krajské přebornice. I pouze s jednou hůlkou dojela do cíle na 2. místě s minimální ztrátou 4,3 s. Stříbrná medaile je krásným úspěchem, ale vzhledem k průběhu závodu je jasné, že Johanka měla na vítězství.

Další výsledky

Velkou pochvalu zaslouží i Jaroslav Zahradník v kategorii mladších žáků, který skončil těsně pod stupni vítězů na 4. místě. Na bronzovou medaili mu chybělo pouze 5 s., avšak před něj se dostali jen závodníci o rok starší, takže ve svém ročníku 2004 byl nejrychlejší. Ostatní lyžaři SKI KLUBU Strakonice se již ke stupňům vítězů nedokázali přiblížit, přesto zaslouží pochvalu za velkou bojovnost.

sosnaZvláštní pochvalu si vysloužili Ondřej Didek, který absolvoval svůj první lyžařský závod v životě (a rovnou na 3 km) a dokázal překonat únavu a prozatímní nedostatky v technice a dojet až do cíle, a Jan Houška, který trénuje a závodí první zimní sezónu a již dokázal porazit 2 závodníky a vybojovat 10. místo.

Dalšími závodníky byli Jonáš a Martin Novotných (7., resp. 12. místo) a jediný dorostenec Filip Boček, který v silné konkurenci a po zdravotním výpadku v tréninku obsadil 10. místo. „Johance moc blahopřeji a věřím, že si vítězství schovává do dalších závodů. Dnes to byla smůla, ale nemohu ji nic vyčítat, protože sjezd jela přímo a bez brzdění a pád se může v únavě přihodit každému. Pokud chce vyhrávat, musí i ve sjezdech jezdit naplno, aby zde neztrácela zbytečné sekundy. Jsme rádi, že předpověď počasí slibuje konečně opravdu zimní počasí a budeme tak snad moci najet i více tréninkových kilometrů na lyžích a trénink pak prodat v dalších závodech,“ hodnotí závod trenér SKI KLUBU Strakonice Radek Sosna.

Příprava na závody

Mladé lyžaře v následujících dnech čekají krajské závody v běhu na lyžích, závody Českého poháru v biatlonu a sezóna vyvrcholí březnovými Mistrovstvími ČR jak v běhu, tak i v biatlonu. Na tyto závody se o jarních prázdninách v únoru budou pilně připravovat při soustředění v lyžařském středisku SKI KLUBU Strakonice na Kubově Huti.

Autor: Radek Sosna

188 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?