Předslavice stále čeká hodně práce, využít lze například územní plán

Obec Předslavice se nachází přibližně 5 km jihovýchodně od města Volyně.  Žije zde téměř 300 obyvatel. Obec se dělí na pět částí – Předslavice, Úlehle (+ Kalce), Kakovice, Marčovice a Všechlapy (+ Kamenná). 

PredslavicePrvní písemná zmínka o obci je datována letopočtem 1352. Obec vyniká především kostelem Nejsvětější Trojice a sv. Václava  a stavbami ve stylu selského baroka, na kterých se nesmazatelně zapsal mistr zednický Jakub Bursa.

V obci má zázemí společnost Liva Předslavice, která zde také provozuje prodejnu se zemědělskými a zahradními potřebami, krmivy atd. Dalším větším podnikajícím subjektem je Zemědělské obchodní družstvo. V obci se rovněž nachází obchod se smíšeným zbožím či Klub u lištičky – hospůdka. Působí zde několik živnostníků a drobných podnikatelů nabízející své služby nejen místním občanům.

Čeho můžeme dosáhnout?

V nejbližší době by mělo vedení obce zajistit zprovoznění nově rekonstruované budovy víceúčelového kulturního centra, tak aby se budova začala využívat. Další plán představuje vyřešení absence volnočasových areálů, např. dětských hřišť.

Neobjeveným potenciálem v naší obci je územní plán, jehož prostřednictví lze napomoci rozvoji obce. Začne-li obec budovat tzv. základní technickou vybavenost s nově vznikajícími parcelami, přivede to do obce nové rodiny. Čímž se vytvoří větší tlak na rozvoj dalších služeb.

Autor: Petr Vittek

297 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?