Ad: Co je se Strakonickou Veřejností?

vondrys_novePo přečtení textu publikovaného pod tímto názvem mi v mysli naskočil nadpis jiný, taktéž publikovaný panem Hrdličkou v týdeníku Strakonicko v minulém volebním období. Nesl název „Kecy, prdy, beďary“. Myslím, že přesně sedí na to, co tento „autor“ vyplodil nyní.

Publikovaný článek však ukazuje v plné nahotě jinou věc. Starosta Hrdlička si se svými kumpány řeší jen a jen svoje osobní kšeftíčky. A tak po té, co vyšlo najevo, že pan Hrdlička prosadil v zastupitelstvu koupi pro město nepotřebného „skleníku“ Na Dubovci za 12 milionů korun do majetku města, přičemž je prokazatelné, že v uplynulé době marně sháněla jeho realitní kancelář na tento objekt kupce /při projednávání v zastupitelstvu města tohle pan Hrdlička raději zapomněl zmínit/, jej zřejmě trápí zlé sny. Ty pak zhmotňuje v textech, jako byl ten poslední: „Co je se Strakonickou veřejností? – kecy, prdy, beďary …..“.

 

Text je reakce na článek starosty města dostupný na stránkách Strakonické Veřejnosti.

Přemýšlím – co se asi stalo, že občané Strakonic mění pohled na práci Strakonické Veřejnosti i vedení města. I mí dobří známí tvrdí, že nebude dudácký festival, že jsme prodali budovu školy na Velkém náměstí, že prodáme pivovar, že jsme prodali teplárnu apod. Je mi docela líto, že si teď najednou myslí, že když jsme se dostali k moci, úplně jsme zblbli nebo otočili nebo co vlastně? Přeskočilo nám a chceme úplný opak toho, co jsme prosazovali?

Když pan Vondrys tvrdí, že já prodávám nebo kupuji v realitce městský majetek, tak je to pravda? Lhal Vám 16 let a teď najednou mluví pravdu? Proboha, přece těm nařknutím nevěříte? Ale někdy asi ano.

Bohužel, špína, bláto a pomluvy jsou velmi lepkavé a na člověku ulpí snadno. Stačí jen hodit. Současná demagogie má jasné původce i šiřitele. Přemýšlejte se mnou: Manželé Kohoutovi opět nechtěli platit služby v kulturáku, tak udělali taneční jinde. Paní Kohoutová ale vede mažoretky. Republikový manažer přijede do Strakonic a hned prohlásí, že je mu líto, že už ve Strakonicích tuto soutěž nechceme! Kdo mu tu lež asi napovídal?

Paní Dresslerová, pan Malota, pan Hoť a další končí na kulturním středisku. Občané Vondrys, Říhová, Malota, Hoť, Pavel, Joza a další nás za tyto změny kritizují. Proč i ti další, kteří s tím „neměli“ nic společného?

Vzápětí se dozvídáte, a téměř veřejně na zastupitelstvu, že dudácký festival, fotosoutěž „Žena“ ani Jamboree nebudou, že to nezvládáme, že to není možné bez paní Dresslerové. Kdo tu lež rozšiřuje? Navíc paní Říhová veřejně tvrdí něco v tom smyslu, že 90% Strakoňáků nesahá paní Dresslerové ani po kolena. Počítá se mezi ně také paní Říhová? A Vy? Tak dále.

V pivovaru je manko za miliony. Kdo jej způsobil? Dozvídám se, že my, a to v rekordním čase tří měsíců, předtím se hospodařilo dobře. Dále.

V teplárně skončí koncem roku manažerská smlouva Ing. Kutheilovi, který je již v důchodu. Jeho práci potom bude dělat někdo jiný, kdo byl na tuto práci léta připravován, probírám tuto věc s Ing. Seitzem ve čtvrtek, aby přechod byl co nejplynulejší a nejvýhodnější pro teplárnu, abych se v pátek od lidí dozvěděl, že jsme „vyhodili Ing. Kutheila“. Kdo tu lež rozšiřuje?

Ze svazu měst a obcí, v jehož předsednictvu sedí pan Vondrys, nám vzkazují, že je škoda, že Strakonice nemají zájem být dále členem. Kdo ten blábol vypustil?

Odpověď Vám asi začíná být jasná. Situaci v podstatě formuloval pan Pavel Pavel na ustavujícím zastupitelstvu, když řekl do televize: „Pán Bůh s námi!“ Je to tak, co s NIMI teď bude?

Například pan NĚKDO přestal být „němý“, protože přišel o stavební zakázky za stovky milionů.

NĚKDO přišel o možnost užívat zdarma soukromě reportérskou techniku, a také rozdělit 19 milionů na kulturním středisku.

NĚKDO nemůže jezdit za městské peníze na výlety do ciziny.

NĚKDO nebude zadarmo užívat městské stavby a prostory v nich.

NĚKDO už nebude za podpis při kolaudaci stavět dceři dům za městské peníze.

NĚKDO už nebude vyvážet stavební suť na naše skládky zdarma.

NĚKDO přestal být „němý“, protože nebude v pracovní době chodit střílet a rybařit.

NĚKDO už nebude krást dříví z městských lesů.

NĚKDO už nebude mít informace z koalice dřív než ostatní.

NĚKDO už nebude rozhodovat, nebude se fotit s prezidentem, nebudou se ho bát, nebudou ho poplácávat po ramenou a klanět se mu.

A NĚKDO mladší přišel o politický vliv svých rodičů, který mu léta otvíral dveře kamkoliv.

Inu, co teď má  NĚKDO dělat? Pracovat, starat se sám o sebe? A ještě za své peníze? Neslýchané! Poslouchat nadřízené? To je hrůza, že?

A každý takový NĚKDO chce zoufale zpět, nemůže pochopit, že přišel o takové peníze a takovou moc. A bojí se, na co ještě ve vedení města přijdeme!

No a co Vy? Myslíte si také, že bychom vyhazovali schopné a slušné lidi? To bychom byli neschopní blbci! Možná, že předchozí vedení se chytrých, schopných a samostatných lidí bálo, ale u nás je vítáme. Město potřebuje takové lidi pro svůj rozkvět.

No, ale abych se vrátil zpět k tématu nedůvěry, lží a demagogie. Je pravda, že jsme téměř půl roku nepsali žádné články. Bylo to tím, že pracujeme od rána do večera, abychom město navedli tím správným směrem, a na politiku nemáme čas. Ale lži, kterými Vás NĚKDO trvale „krmí“, udání, která NĚKDO podává, jak na běžícím páse, jsou tak zkreslené, hnusné a podlé, že nás to nutí reagovat.

Berte to jako slib, že budeme více psát a informovat vás o stavu věcí. A jak jste slyšeli na zastupitelstvu, dáváme lidem možnost promluvit k věcem veřejným. To tu rozhodně 16 let nebylo. Už se nedá mlčet, musíme dát každému, co mu patří. Stále totiž pracujeme pro Vás, tedy pro strakonickou veřejnost.

 

B. Hrdlička, starosta města

Autor: Pavel Vondrys

640 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?