Sváteční speciál z Měšťanského pivovaru Strakonice

Nový sládek Měšťanského pivovaru Strakonice Dušan Krankus na samém začátku svého působení ve strakonickém pivovaru slíbil pivařům nové pivo. Jeho slib v těchto dnech dostává reálnou podobu.

Sváteční medový speciál připravený na vánoční stůl bude slavnostně požehnán rukou Otce Romana v den Mikulášské nadílky, tedy 5. prosince 2015 ve 14.30 hodin na druhém hradním nádvoří. Při té příležitosti je pro návštěvníky připravena jeho ochutnávka.

medSváteční medový speciál bude ve své nefiltrované podobě plněn do dvoulitrových džbánků, které budou jistě příjemným dárkem pro nadcházející vánoční čas a 30 l KEG sudů. Dle slov sládka Dušana Krankuse je právě nefiltrovaná forma piva exkluzivní záležitostí. Dále bude ve třetinkových lahvích k dispozici filtrovaný sváteční speciál.

U požehnání piva nebude chybět ani jeho autor sládek Dušan Krankus. Jak sám řekl jedná se o pivo uvařené ze tří druhů sladů a dvou odrůd českých aromatických chmelů, které dodávají pivu jemnou hořkost. Neobvyklou vůni a chuť pak speciálu dodává přidaný pravý lesní med.

Sládek doporučuje: „Před konzumací medového speciálu se tak trochu svátečně nalaďte a vychutnávejte jej nejlépe s vám blízkou osobou.“

Navštivte tedy Adventní trhy pod Rumpálem 4. – 6.12.2015 a nevynechejte požehnání novému svátečnímu medovému speciálu.

Zaujal Vás tento článek? Zapojte se do diskuze!
Pravidla komentářů:
1) diskutující se podepíše svým celým jménem,
2) je zakázáno kohokoliv urážet a vulgárně napadat,
3) nesplnění alespoň jedné z těchto podmínek znamená smazání komentáře.

Autor: Markéta Bučoková

937 views
Líbil se vám tento článek?

1 komentář

  1. Kamil Kůta (5. prosince 2015 v 4:43)

    Kde jsou lidé jako pan „Senior“, aby nám tvrdili, že sem píšou agenti opozice?

Nechcete pejska k adopci?