Mladí lyžaři SKI KLUBU Strakonice konečně závodí

O víkendu 9. – 10. 1 2016 se rozběhly lyžařské běžecké závody v kraji. A hned naostro se v sobotu závodilo o tituly přeborníků kraje v rámci Stašské 15. Ta byla pro nedostatek sněhu přesunuta z původně plánovaného Zadova do lyžařského areálu Vodník u Vimperka. Obětavým pořadatelům ze Ski Šumava Vimperk se podařilo i v tomto teplém počasí udržet alespoň 1km okruh, na kterém se závody odehrály. V neděli se pokračovalo krajským klasifikačním závodem, tzv. Vimperským pohárem.

Pro mladé závodníky SKI KLUBU Strakonice závodní zimní sezóna začala výborně. Domů si odvezli hned dva tituly krajských přeborníků a další výborná umístění. V sobotu se závodilo volnou technikou (bruslením) s intervalovým startem. Skate je pro strakonické lyžaře již dlouhodobě mnohem úspěšnější technikou. Ale začněme od nejmladších: mezi žáky do 10 let byl nejmladším závodníkem ze všech startujících Matěj Novák, který ve své kategorii závodil i s kluky o 3 roky staršími. Přesto dokázal vybojovat 9. místo ze 14 startujících! Ještě o něco lépe si mezi nejmladšími chlapci vedl Tomáš Nový, který obsadil 6. místo. Mezi žákyněmi do 10 let zaznamenala velký úspěch Anna Zahradníková, která o jednu jedinou sekundu skončila na 2. místě. Na 8. místě doběhla Barbora Silovská.

Anicka stupne

Stříbrná Anna Zahradníková.

Jara so

Stříbrný Jaroslav Zahradník.

Johy

Vítězná Johanka Hůrková.

spolecna

Trenér Jan Melichar s úspěšnými závodníky.

 

 

V žákovských kategoriích se již bojovalo o tituly krajských přeborníků. Mezi mladšími žáky napodobil svojí sestru Jaroslav Zahradník, který si také doběhl pro 2. místo, ale z jihočeských závodníků byl nejrychlejší, takže si odvezl titul přeborníka kraje. Mezi staršími žákyněmi byla suverénně nejrychlejší Johanka Hůrková, která dokázala porazit nejen všechny domácí závodnice z Vimperka a Stach, ale i hostující běžkyně z Plzně. Také ona si tak domů odvezla titul přeborníka kraje a společně s Járou si vyjeli II. výkonnostní třídu žactva, která je opravňuje k účasti na celostátních závodech. Johanku 8. místem doplnila ještě Barbora Bočková.

 

 

 

Mezi staršími žáky doběhl Vojtěch Silovský na 10. místě a Ondřej Didek na 20. místě. Velmi dobře si mezi mladšími dorostenkami vedla Štěpánka Hanušová, která doběhla na 4. místě, v redukovaném pořadí krajského přeboru jí však patří 3. místo.

Johy so Štěpa

 

V neděli se pak závodilo klasickou technikou (ve stopě) s hromadnými starty. K tréninku klasické techniky jsme letos neměli příliš mnoho možností a na výsledcích to bylo znát. Na stupních vítězů z našich závodníků stanuli Jaroslav Zahradník za 3. místo a Johanka Hůrková za 2. místo (opět nejlepší z jihočeských závodnic, cenné o to více, že v této kategorii je prvním rokem a závodí i se závodnicemi o rok staršími).

TomMatys Jara2 Bara Barca Vojta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celkově s prvními výkony sezóny jsou trenéři Jan Melichar a Radek Sosna spokojeni a s optimismem hledí do dalších závodů. Nejbližšími bude celostátní Zimní olympiáda dětí a mládeže, kam se ze strakonických nominovali Johanka Hůrková, Vojtěch Silovský a Štěpánka Hanušová v biatlonu a Jaroslav Zahradník v běhu na lyžích. Držme našim závodníkům palce.

 

Mgr. Radek Sosna

 

Zaujal Vás tento článek? Zapojte se do diskuze!
Pravidla komentářů:
1) diskutující se podepíše svým celým jménem,
2) je zakázáno kohokoliv urážet a vulgárně napadat,
3) nesplnění alespoň jedné z těchto podmínek znamená smazání komentáře.

Autor: Radek Sosna

349 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?