Strakonice doma vyrovnaly stav čtvrtfinálové série na 1:1

SS-660x330

Důležitý úkol měli před sebou strakoničtí hokejisté v neděli večer, když na svém ledě hostili HC Slavoj Český Krumlov za stavu čtvrtfinálové série 1:0 pro medvědy. Pokud chtěly HC Strakonice pokračovat v letošním play off, musely toto utkání zvládnout.

Hned v úvodu je ale soupeř překvapil, když se ve druhé minutě utkání dostal do vedení. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se ocitl sám před Špilerem Miroslav Lukeš a po přihrávce Fučíka otevřel skóre utkání, 0:1. Domácí hokejisté byli od začátku utkání aktivnější, Krumlov se do žádných útočných akcí ani nepouštěl a čekal na chyby svého soupeře.

V 5. minutě Petr Ondrejec clonal krumlovskému gólmanovi Lukešovi a odražený kotouč se dostal k volnému Binderovi, který minul před odkrytou klecí. V čase 7:32 zpracoval na útočné modré čáře přihrávku Milan Černý, obešel krumlovskou obranu a kličkou do bekhendu srovnal na 1:1. Strakonický tlak se stupňoval a hosté byli nuceni faulovat. Po vyloučení Galistla a Ulmana v rozmezí půl minuty měli domácí ohromnou výhodu přesilové hry 5 na 3.

z hokej Strakonice - ČK  11-4 001

Přesilová hra

V této přesilové hře se dlouho trápili a nedokázali pořádně vystřelit na branku. Nakonec se ujalo nahození od modré čáry Davida Kováře, který otočil skóre utkání na 2:1 pro domácí. V čase 11:37 zavezl do útočného pásma kotouč Pavel Srb, narazil si kotouč u mantinelu s Radkem Bouškou a svou střelu dokázal i s ležícím Lukešem dotlačit za brankovou čáru, 3:1. Rychlá odpověď ze strany Krumlova přišla po chybné rozehrávce domácí obrany. Jiří Vondřich osamocen proti Špilerovi se nemýlil a snížil na 3:2. V čase 14:32 jeli do přečíslení 3 na 1 Růžička, Černý a Pangrác, bohužel Tomášovi Růžičkovi v zakončení sjel kotouč z hole. V 15. minutě byli vzájemně vyloučeni Růžička a Miroslav Lukeš a při hře 4 na 4 opět strakoničtí dominovali.

Jenže v čase 16:43 přišlo vyrovnání. Miroslav Šalanda na modré čáře zachytil vyhození domácí obrany a posunul kotouč na najetého Vondřicha, který svou druhou brankou v utkání vrátil Krumlov do hry. V čase 19:43 přišlo vyloučení domácího kapitána Černého a Krumlov si mohl početní výhodu pořádně připravit v přestávkové pauze před druhou třetinou. Do konce první části zbývalo 7 vteřin, Tomáš Růžička si vzal kotouč a prokličkoval Krumlovskou obranou a i přes to, že byl faulován, dokázal v čase 19:59 překonat Lukeše a vrátit domácím vedení, 4:3.

2. třetina

Druhou třetinu, i když v oslabení, začali domácí velice aktivně. V čase 21:30 si Pavel Srb prohodil kotouč mezi nohy krumlovského beka a dokázal položit Lukeše, ale k zakončení se už nedostal a dojíždějící Kloud bohužel nedokázal zvednout kotouč přes betony krumlovského brankáře. V čase 23:48 přišla další trestuhodná chyba domácí obrany, po které se do úniku dostal Zdeněk Uhlíř, ale Roman Špiler měl připravené své rychlé betony na jeho kličku. V čase 24:39 po vyhraném vhazování domácích tvrdě pálil Řehoř, jehož střelu mimo dosah gólmana Lukeše tečoval Ondrejec, 5:3.

O chvíli na to se ujala nenápadná střela zápěstím od modré čáry z hole Bindera, 6:3. Po této brance se Radek Lukeš z brankoviště Krumlova vydal na střídačku a do hry nastoupil náhradní gólman Tomáš Vojta. Další změna stavu přišla v čase 37:28, zpoza branky si projel Zdeněk Uhlíř a střelou k tyči snížil stav utkání na 6:4. Současně s koncem druhé třetiny byl vyloučen hostující Vondrouš a domácí začínali poslední dějství s výhodou přesilové hry.

z hokej Strakonice - ČK  11-4 052

3. třetina

Domácím stačilo k využití početní převahy 24 vteřin. Při přechodu do útočného pásma posunul Růžička kotouč do jízdy Černému a ten svým typickým způsobem zakončení zvýšil na 7:4. Přesně o minutu dvě vteřiny později mohli fanoušci v Knurr aréně jásat po osmé. Obránce Gross využil tlačenice před brankou a zakrytého výhledu Vojty a ranou od modré zvyšoval už na 8:4. V čase 43:49 si daleko z brankoviště pro puk vyjel krumlovský Vojta, forčekující Pangrác ho atakoval a strhla se mela, ve které se nejvíce angažovali krumlovští Šalanda a Galistl. Rozhodčí po dlouhé poradě rozdali tresty: Pangrác 2 + 10, Růžička 2 + 2 a na straně hostí Šalanda 2 + 2. Krumlovští z toho vyšli s výhodou přesilové hry. V čase 45:45 už při hře 5 na 5 skompletoval svůj hattrick domácí kapitán Milan Černý, který si najel na Bouškovu přihrávku zpoza branky a prostřelil Vojtu, 9:4.

V 49. minutě mohl Černý přidat desátou branku, ale Vojta vystihl jeho záměr a do kličky mu vložil svou hůl. V čase 52:57 desátou branku domácích přidal Ondrejec, opět tečoval střelu od modré čáry, tentokrát mu asistoval Všetečka. V 56. minutě upravil na konečných 11:4 Milan Všetečka, v přesilové hře výborně clonal před Vojtou a vyraženou střelu doklepl do prázdné branky.

Domácí hokejisté zvládli důležité utkání a strakonické fanoušky, kterých dorazilo do Knurr arény přes 900, nezklamali. Dokázali srovnat stav čtvrtfinálové série na 1:1. Rozhodující utkání bylo původně plánování na středu 12. února, po utkání se ale obě mužstva domluvila na změně a utkání bylo přesunuto na úterý 11. 2. Od 19:00.

HC STRAKONICE – HC SLAVOJ Č. KRUMLOV 11:4 (4:3, 2:1, 5:0)

Sestava domácích: Špiler – Hrubý Marek, Všetečka, Kloud, Gross, Řehoř, Kovář – Pangrác, Černý, Růžička, Bouška, Čadek, Srb, Hrubý Lukáš, Binder, Hora, Ondrejec

Sestava hostí: Lukeš, Vojta, Machálek, Příchovský, Uhlíř Zdeněk, Uhlíř Roman, Lukeš Miroslav, Galistl, Svěchota, Žák, Fučík, Klíma, Ulman, Marek, Svačina, Matlášek, Vondrouš, Štěpán, Vondřich, Mígl, Šalanda

Branky domácí: Černý (Všetečka, Kovář), Kovář (Binder), Srb, Růžička, Ondrejec (Řehoř, Hora), Binder (Ondrejec), Černý (Růžička), Gross (Srb), Černý (Bouška, Všetečka), Všetečka (Ondrejec)

Branky hosté: Lukeš Miroslav (Uhlíř Zdeněk), Vondřich, Vondřich (Šalanda), Uhlíř Zdeněk (Lukeš Miroslav)

Vyloučení: 10 – 12

Rozhodčí: Poskočil, Pešina – Lang, Deim

Diváků: 900

Foto Jan Škrle:

Autor: Jan Richter

387 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?