V rozhodujícím utkání čtvrtfinále play off po dramatickém boji a výborném výkonu výhra v Českém Krumlově

t7

Ve výborné atmosféře vytvořené výtečnými fanoušky strakonického týmu, kterých přijelo do Českého Krumlova velké množství, začali hosté velkým tlakem, který přibrzdilo vyloučení. Při oslabení ujel ve 3. minutě Tomáš Růžička, ale jeho blafák domácí Lukeš kryl.

O minutu později při přesilovce domácích vystřelil puk po ledě od modré domácí Marek, který prošel přes klubko hráčů k přesně tyči Špilerovy branky na 1:0 pro domácí. V 5. minutě se dostal do šance po akci Jana Hory Ervín Binder a jen těsně minul pravý roh Lukešovy branky. V 7. minutě hráli hosté přesilovku a Ladislav Gross nahodil pohotově puk na branku hostí a ten zaplul k pravé tyči domácí branky na 1:1. V další minutě nahrál Milan Řehoř na křídlo do jízdy Petrovi Ondrejcovi a ten za modrou čarou tvrdou ranou přes domácího obránce  prostřelil Lukeše na 1:2 pro hosty.

Ve 13. minutě hráli domácí přesilovku, při které ujel Martin Pangrác, ale Lukeše neprostřelil. Při pokračující přesilovce domácí Machálek jen těsně minul pravou tyč branky hostí. V 17. minutě se dostal do šance Petr Ondrejec, který ale po přihrávce Hory minul z otočky domácí branku. První třetina byla hrána z obou stran ve vysokém tempu, ale více šancí měli hosté.

Druhá třetina

V úvodu druhé třetiny hráli přesilovku hosté a po nahrávce Pangráce před branku Růžička nastřelil pravou tyč branky Lukeše. Domácí postupně vyrovnali hru a na hřišti se odehrával napínavý boj plný rychlého bruslení a důrazných osobních soubojů. Ve 28. minutě hráli domácí přesilovku, při níž Roman Špiler po tvrdé střele Svačiny vyrazil puk, který Štěpán po zaváhání strakonické obrany dorazil do Strakonické sítě. Vyrovnáno 2:2.

Ve 35. minutě hráli přesilovku hosté a první útok hostí roztočil kolotoč kolem Lukešovy branky a Tomáš Růžička ve skrumáži zasunul puk do domácí branky na 2:3 pro hosty. O minutu později vytáhl výborný zákrok přesouvající se Roman Špiler po střele domácího Ulmana. Ve 37. minutě hráli domácí přesilovku. Vytvořili velký tlak ve třetině a Špiler chytil pohotovou střelu domácího Žáka z kruhů po ledě. Po vyhraném buly nahodil Svačina puk na Špilerovu branku a před ním jej tečoval hrudí jeden ze strakonických obránců  do branky Strakonic a bylo opět srovnáno na 3:3. Ve 39. minutě hráli domácí další přesilovku a po střele krumlovského Štěpána z voleje a teči puk těsně minul branku.

Ve 40. minutě v oslabení ujel  Radek Bouška, faul na něj a navíc hozená hůl spíše odpovídala trestnému střílení. Rozhodčí ale pouze vylučoval.

Třetí třetina

Při přesilovce na počátku třetí třetiny ve 42. minutě právě Radek Bouška projel od zadního mantinelu před branku, ale Lukešovi neprotlačil puk mezi betony. Hosté neúnavně dřeli, bojovali o postup a v 45. minutě projel do třetiny domácích Binder, který našel přesnou přihrávkou Jana Horu. Jeho střelu do horního rohu branky ale perfektním zákrokem chytil Lukeš. Ještě ve stejné minutě Binder skvělým pohybem oklamal domácí obranu a předložil puk před branku Ondrejcovi, který z voleje překonal po ledě Lukeše na 3:4. Ve 48. minutě se dostal do brejku Milan Černý po krásném pasu Kováře, ale Lukeš tým Českého Krumlova podržel a šanci chytil.

O minutu později měli štěstí Strakoničtí. Nahozený puk tečoval Miroslav Lukeš těsně vedle branky hostí. Kolem poloviny třetí třetiny tlak hostí vrcholil a bylo vidět, že jsou lépe fyzicky připraveni a domácí tlaku hostí odolávali jen za cenu faulů. V 53. minutě hráli hosté přesilovku pět proti třem, při níž nedovoleně držel puk v brankovišti domácí obránce. Nařízené trestné střílení Pangrác neproměnil. Ještě ve stále pokračující přesilovce  Milan Řehoř od modré tvrdou ranou prostřelil k pravé tyči Lukeše a zvýšil na 3:5 pro hosty.

Power play

Domácí v závěru hráli power play, při které jim ujel Milan Černý a po jeho zadovce Martin Pangrác do prázdné branky stanovil konečný výsledek na 3:6 a HC Strakonice postoupili zaslouženě za obrovské radosti svých fanoušků do semifinále play off proti IHC Písek. První utkání semifinále play off se uskuteční v pátek od 19:00 v Písku. Odveta se bude hrát Na Křemelce v neděli od 18:00.

HC Slavoj Český Krumlov –  HC Strakonice  3:6 (1:2,2:1,0:3)

Sestava HC Sj. Český Krumlov : Lukeš Radek, Vojta, Machálek, Příchovský, Uhlíř Zdeněk, Lukeš Miroslav, Galistl, Svěchota, Žák, Fučík, Klíma, Ulman, Marek, Svačina, Matlášek, Vondrouš, Štěpán, Vondřich, Mígl, Šalanda, Havlíček

Sestava HC Strakonice: Špiler, Burda, Hrubý,Všetečka, Kloud, Gross,Kovář,Řehoř, Pangrác, Černý, Růžička, Čadek, Bouška, Srb, Ondrejec, Binder, Hora, Andrle, Hrubý Lukáš, Kopecký

Branky HC Sj. Český Krumlov: Marek, Štěpán, Svačina

Asistence HC Sj. Český Krumlov: Lukeš Miroslav, Šalanda, Svačina, Havlíček

Branky HC Strakonice:  2x Ondrejec,Gross,Růžička, Řehoř, Pangrác

Asistence HC Strakonice: 2x Binder, Čadek, Řehoř, Pangrác, Černý

Vyloučení: 11:7     Klíma – 10‘ OT (ČK)

Přesilovky: 3:4

Oslabení: 0:0

Rozhodčí: Stach, Hamr, Deim, Lang

Diváků: 300

Autor: Jan Richter

290 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?