Nejvíce dětí zamíří na Dukelskou, zápis dopadl dobře také pro ostatní školy

I přes to, že dodatečný zápis se teprve uskuteční, jednotlivé základní školy dopadly celkem úspěšně. Potvrzuje se tedy trend nárůstu počtu dětí.

Primárně jsou žáci rozdělováni podle spádových oblastí. Každý rodič má však také možnost využít přihlášení do jiné školy. Ty potvrzují, že v dnešní době takový scénář není výjimečný.

DSCN1936ZŠ Dukelská

Nejúspěšnější školou do počtu žáků je tradičně ZŠ Dukelská. Zpravidla otevírá 4 první třídy a ve školním roce 2014/2015 by tomu nemělo být jinak. Celkem o přijetí žádalo 119 dětí. Dukelská je s 915 žáky největší školou ve Strakonicích.

ZŠ Poděbradova

Celkově by sem mělo nastoupit 61 prvňáčků, což bez problémů naplňuje požadavek školy. V uplynulých letech byly v jednom ročníku většinou dvě třídy, nicméně nyní se otevírá prostor pro vytvoření třetí. Vše ještě rozhodou finanční aspekty. Škola si tedy i pod novým ředitelem udržuje ve městě dobrou pověst.

ZŠ Povážská

Velké otazníky se vznášely nad novou školou, ale pedagogický sbor dokázal svou prací situaci stabilizovat. Na Povážskou je přihlášeno 49 dětí, tedy ještě více než stanovil původní záměr. „Když se škola stavěla, předpokládali jsme, že vytvoříme dvě třídy po dvaceti. Nyní máme ještě o dalších devět dětí více,“ prohlásila jedna z učitelek.

ZŠ F. L. Čelakovského výsledky zápisu zatím nezveřejnila.

Autor: Lukáš Houdek

337 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?