Přijďte si zaběhat kolem Kuřidla, již tuto sobotu

Jedná se o závod v přespolním běhu – lyžařském krosu, který pořádá Ski klub Strakonice. Termín konání závodu je již tradičně první říjnová sobota, letos 4. 10. 2014, start 1. kategorie nejmladších se koná v 10:00.

Závod probíhá pod záštitou starosty města Mgr. Ing. Pavla Vondryse a v rámci Dnů zdraví Města Strakonice.

Start hlavní kategorie mužů a ženHistorie

Po desetileté pauze, v roce 2001, se organizátoři ze Ski klubu Strakonice rozhodli znovuobnovit dvacetiletou tradici Běhu kolem Kuřidla. Protože v roce 2000 po dlouhé nemoci zemřel nestor strakonického lyžování a trenérská legenda František Kovář, rozhodli se organizátoři znovuobnovený závod nazvat jeho memoriálem.

Odkaz Františka Kováře

Letos se tak již uskuteční 34. ročník Běhu okolo Kuřidla, konkrétně jako XIV. ročník Memoriálu Františka Kováře. Rodina Františka Kováře také věnovala putovní pohár pro hlavní kategorii mužů. Závod je otevřen jak pro registrované závodníky, tak i širokou veřejnost a probíhá ve všech kategoriích – od nejmladších až po veterány.

Hlavní kategorie mužů startuje v 11:00. Pro nejlepší závodníky jsou připravené medaile, diplomy, poháry i věcné ceny.

Letošní novinkou je elektronická časomíra, která urychlí zpracování výsledků a také možnost elektronického přihlášení na webových stránkách www.skiklubst.webnode.cz.

Zveme všechny závodníky i diváky na první říjnovou sobotu do Strakonic – Habeše k prožití příjemného sportovního dopoledne.

Za organizátory ze Ski klubu Strakonice

Mgr. Radek Sosna

Vítězný Matyáš JánskýPřed vyhlášením

Autor: Radek Sosna

458 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?