Díky rekonstrukci kotlů a snižování nákladů cena tepla příští rok nevzroste, rozhodla Teplárna Strakonice

Nezvýšení se týká odběratelů na sekundáru, mezi něž jsou řazeny bytové a rodinné domy i školy. U primáru (průmyslové a podnikatelské subjekty) můžeme počítat se zdražením zhruba o 1 %.

DSCN5625Předseda Teplárenského sdružení Mirek Topolánek sice oznámil, že teplárny spalující zejména hnědé uhlí navýší částku pro domácnosti maximálně o 5 %, Strakonic se však něco takového netýká.

Strakonice v dobré kondici

Naše teplárna sice hnědé uhlí spaluje a dokonce v důsledku teplého počasí posledního období došlo k výraznému propadu dodávek tepla (poslední čísla sahají až k 16 %), nicméně Teplárna Strakonice poslední roky výrazně investuje do inovací. Mezi nejvýznamnější patří zejména výměna dvou kotlů, což umožní zvýšit účinnost a snížit objem vypouštěných emisí.

Podnik počítá s úsporami ve vnitřním provozu také v dalších oblastech, a tak všechny nepříznivé vlivy budou pokryty. Pokles tržeb i závislost na hnědém uhlí se tudíž strakonických domácností cenově nedotkne. Investice rovněž znamenají stabilitu v oblasti emisí i během následujících let.

 

DSCN5620DSCN5627DSCN5628DSCN5630

Autor: Lukáš Houdek

386 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?