Piáno na ulici – vyjádřete svůj názor i ve Strakonicích

Projekt, jehož autorem je kavárník Ondřej Kobza, se v posledních měsících rozšířil po celé republice. S piány na ulici se můžeme setkat v mnoha českých městech a nyní mají tutéž příležitost také Strakonice.

10845588_744365048988307_1475748204375677387_oKobza si za cíl klade motivovat lidi k prožívání radosti, čehož chce dosáhnout právě tím, že tento hudební prvek přivede do měst. Myšlenka by měla přinést oživení veřejného dění i ozdravení života občanů.

Jak to bude u nás?

Neformální skupina zajímající se o veřejné dění JSME STRAKONICE se proto rozhodla projekt v našem městě realizovat. Do konce února mohou lidé (nejen) na facebooku přispívat svými návrhy, kde by se strakonické piáno mělo nacházet. Podmínkou je, aby se jednalo o veřejný prostor, ve kterém nedojde k poškození.

„Město má svůj prostor. Ten má pro každého jinou kvalitu a odstín. Není to amorfní hmota, ale živý organismus se svými vůněmi a libými zákoutími. Má svou strukturu, ve které je třeba hledat a tvořit příběhy jednotlivých míst i cest. Zacházet s kontrasty a odlišnostmi a nechat zde doslova rašit výhonky nového života, nebo naopak objevovat skulinky tajemna, které nečekaně omámí kouzlem jiného světa, světa dávné dětské imaginace, či karnevalového reje.“ 

Ondřej Kobza

Autor: Lukáš Houdek

279 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?