Lhenice nekladly Junioru velký odpor, ten ale nestačil na Trhové Sviny

 

3. 11. 2018  –  10,30
I. A třída – skupina „A“  –  muži Lhenice –  Junior    zápas   0 : 2 (poločas 0 : 1)   

Sestava:  Reiser  – Němeček, M. Šrámek, M.Kostka, Boukalík  –  Ouška (80. min. Beran), Bálek, V. Šrámek, Čapek  – Máška (86 min. Lízal),  Zušťák (46. min. Frček)

Branky hostí:  Ouška, Němeček

Rohy :    3 : 5

Střely na branku :  2 : 4

Žluté karty :    6 : 2   (16. min. M. Kostka, 67. min. Máška)

Červené karty:  0 : 0

Zdařil se nám vstup do utkání, kdy jsme kombinovali po zemi a dostali jsme domácí do defenzívy, což s sebou přineslo ohrožení branky domácích, a to v rozmezí jedné minuty ze dvou rohových kopů střelených Boukalíkem. Na první si naběhl M. Kostka a jeho hlavičku gólman stačil vyrazit na roh. Druhý rohový kop už jsme dokázali proměnit Ouškou, 0:1. V 26. minutě jsme měli výhodu přímého kopu z 20 metrů a Zušťákova střela skončila těsně nad břevnem. Hra byla stále v naší režii, ale branku jsme moc neohrožovali, pouze jsme pálili slepými. Domácí se dostali do nadějné brankové příležitosti až ve 38. min, ale Pořádkovu střelu se na poslední chvíli podařilo Ouškovi zblokovat na rohový kop. Od této chvíle jsme se dostali pod tlak, ale domácí také naši branku neohrozili.

fotbalovy_micDruhý poločas začali domácí náporem, ale opět bez ohrožení branky. Po čtvrthodince jsme se z tlaku vymanili a podnikli dobrý protiútok, kdy si zakombinovali po levé straně Bálek s Čapkem, následoval centr do vápna, který byl odvrácen, a Němeček pohotově vrátil míč do sítě, 0:2. Poté následovala čtvrthodinka, kdy domácí více kecali, než hráli a také byli patřičně odměňováni žlutými kartami, což nám vyhovovalo. V 78. minutě se musel poprvé ukázat bravurním zákrokem Reiser, když dělovku mířenou k tyči vytěsnil na rohový kop. V 88. minutě se rozhodl Frček, že projde prostředkem mezi obránci, ale jeho pokus byl zastaven na vápně faulem. K trestnému kopu se postavil V. Šrámek, a jeho střela šla těsně vedle. Zaslouženě jsme si ze lhenického hřiště odvezli tři body. Domácím jsme tak uštědřili první porážku na vlastním hřišti poté, co prvně nevstřelili doma ani branku.

 

10. 11. 2018  –  14,00
1. A třída – skupina A – muži Junior – Trhové Sviny (poločas 0 : 1)    zápas   1 : 4

Sestava:  Reiser  –  Němeček, M. Šrámek, M. Kostka, Čapek  –  Ouška (46. min. Frček), V. Šrámek, Bálek, Boukalík (83. min. Beran) –  Máška, Zušťák

Ještě byl připraven gólman Lízal.

Branka domácích:  Zušťák

Branky hostí:  Kodras, Šemro, Chromčák, Gažák

Rohy:    4 : 3

Střely na branku:  4 : 5

Žluté karty:    1 : 1   (26. min. Němeček)

Červené karty:  0 : 0

Své poslední podzimní utkání jsme sehráli na Sídlišti a opět se nám již druhé utkání za sebou doma nepovedlo. Naše utkání jsou jako den a noc. V předešlém utkání ve Lhenicích jsme odvedli velmi dobrý výkon, ale to dnešní se ponořilo do té noci. Už od prvních minut to byl z obou stran fotbal plný nepřesných přihrávek, individuálních chyb a osobních soubojů. Přesto jsme v 10. minutě mohli jít Bálkem do brejku, ale rozhodčí necitlivě posoudil situaci a odpískal předešlý faul a únik byl zastaven. V 25. minutě přišla jedna z těch individuálních chyb uprostřed hřiště, čehož rychlý Kodras využil ke vstřelení prvního gólu hostí, 0:1. V 31. minutě mohlo být vyrovnáno, když průnikovou přihrávku V. Šrámka nezužitkoval Zušťák. O minutu později Němečkovu hlavičku brankář hostí chytá.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji. Zatlačili jsme soupeře na jejich polovinu a hned přišla šance ve 46. minutě.  Němeček dal průnikovku do vápna Zušťákovi, ten se tentokráte nemýlil a bylo srovnáno, 1:1. O 2 minuty později si ve vápně zakombinovali Máška ze Zušťákem a posledně jmenovaný střílí druhou branku, ale pomezní byl proti a jeho zvednutý praporek znamenal ofsajdovou situaci. Další šance přišla v 56. minutě, když Němeček namazal na vápno Bálkovi a ten minul branku. V 58. minutě předvedl samostatnou akci Bálek, ale opět jeho zakončení šlo těsně vedle. V 65. minutě přišla sprcha, když hostující Šemro z ojedinělé akce dává na 1:2. Od této chvíle jsme se opět vrátili k neurovnané hře a hosté toho náležitě využili ke vstřelení dvou dalších gólů, a to v 70. minutě Chromčákem a 76. minutě Gažákem na konečných 1:4.

Autor: Jiří Cibulka

595 views
Líbil se vám tento článek?

Nechcete pejska k adopci?